Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

Légy a befőzés háziasszonya!

Szerző:
Szabó Anna
Télidőben jól esik elővenni a nagyi lekvárját vagy kompótját és jóízűen falatozni belőle. Nemcsak abban lehetsz biztos, hogy meg lesz az éves vitaminadagod, de garantáltan saját összetevőből, egészséges gyümölcsökből készült terméket kapsz. Ám kezdő háziasszonyként gyakran problémát jelent, hogyan álljunk neki a lekvárkészítésnek. Tippjeinkkel igazán jól sikerülhet a befőzés.

{KEPGALERIA}

Kompot készítése otthon

Kényelmes elkészítheted a lekvárokat és kompotokat, tudva azt, hogy az biztosan egészséges alapanyagokból készült, és mindezek tartósítószer, és vegyszer mentessek is. Mielőtt nekilátnál a munkának, konyhádat megfelelően elő kell készíteni. Szükséged lesz egy nagyméretű lavórra vagy vödörre, amibe a gyümölcsöt két órán át megáztatod, ezután pedig hideg vízben kétszer alaposan megmosod. Ezután a gyümölcsöt üvegekbe töltöd, kétszer ennyi forralt vízzel leforrázod, majd vízzel töltött tepsibe állítod őket. Így már kész is a házi kompót, ami készülhet meggyből, cseresznyéből vagy akár barackból is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL