Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

Légy a befőzés háziasszonya!

Szerző:
Szabó Anna
Télidőben jól esik elővenni a nagyi lekvárját vagy kompótját és jóízűen falatozni belőle. Nemcsak abban lehetsz biztos, hogy meg lesz az éves vitaminadagod, de garantáltan saját összetevőből, egészséges gyümölcsökből készült terméket kapsz. Ám kezdő háziasszonyként gyakran problémát jelent, hogyan álljunk neki a lekvárkészítésnek. Tippjeinkkel igazán jól sikerülhet a befőzés.

{KEPGALERIA}

Egy igazán magyar étel az üvegekben

A lecsó mindig kiadós étel ebédre, vagy akár vacsorára is. Befőzésére igyekezz szép, gondosan válogatott zöldséget, paprikát, paradicsomot alkalmazni, mert a fonnyadt rész az egész munkádat tönkre teheti. Ha szeretnél vegyszermentes ételt kapni, akkor néhány órát bizony rá kell fordítani az üvegek tisztítására. A lecsóhoz a paradicsomot daráld le, és nagyobb fazekakban tedd a tűzhelyre. Ezután jöhet a paprika, amit karikázz fel, sózd meg, és máris teheted a paradicsom mellé az edénybe. Forrón töltsd üvegekbe, ügyelve arra, hogy az üvegeket ne pakold egészen tele. Így máris kész egy igazán magyaros étel, amit az év bármely szakában az asztalodra tehetsz.

Vasárnaponként vagy ünnepnapon nincs kéznél a kedvenc finomságod, ám egy igazán ízletes házias ételre vágysz? Ezek után elég levenni a spájz polcairól ezt az ételt, és máris vitaminhoz és egyedi, általad készített ételhez jutottál.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL