1. nap
Reggeli: bacon és tojás Tízórai: természetes élőjoghurt Ebéd: saláta (1 doboz tonhal, vagy tonhal steak salátaágyon, esetleg főtt tojással is) Uzsonna: 1-2 gyümölcs Vacsora: barna rizs zöldségekkel
Alacsonyabb cukortartalmú gyümölcsök: alma, körte, citrusfélék.
|
|
2. nap
Reggeli: zabkása vízzel, vagy zsírszegény tejjel Tízórai: 1-2 db zab- vagy korpáskeksz Ebéd: hideg barna rizs saláta (egy nagy adag barna rizs és bármilyen zöldség, amit a hűtőben találsz). Uzsonna: nyers zöldségek Vacsora: roston sült csirkemell salátával és zöldséggel, de nem krumplival (!!)
Ne gondolj soha a burgonyára, mint zöldségre, gondolj rá, mint alapvető szénhidrátra.
|
|
3. nap
Reggeli: sajtos vagy sonkás omlett Tízórai: természetes élőjoghurt Ebéd: Chef saláta (nagy saláta mix, aprított répa, aprított cékla, sajtdarabok, egy kis hús) Uzsonna: 1-2 gyümölcs Vacsora: barna rizs, rázva-dobva sütött zöldségek, vagy tofu
A természetes élőjoghurt egy csodaétel. Nagyon fontos, szükség van rá, hogy elpusztítsa a parazitákat a szervezetben.
|
|
4. nap
Reggeli: barna rizsből készült pehely, sovány tejjel vagy anélkül. Tízórai: 1-2 db zab- vagy korpáskeksz Ebéd: sült krumpli és túró Uzsonna: nyers zöldségek Vacsora: halsteak, (lazac vagy tőkehal) zöldségekkel, eperrel és természetes élőjoghurttal.
A szederféle gyümölcsök azok, melyeket bármilyen étkezés után is fogyaszthatsz.
|
|
5. nap
Reggeli: tojásrántotta Tízórai: természetes élőjoghurt Ebéd: roston sült vagy grillezett csirkemell és saláta és/vagy zöldségek, epres joghurt Vacsora: teljes kiőrlésű lisztből készült tészta paradicsomszósszal
A búza fogyasztása arra sarkallja az embert, hogy olyan ételeket fogyasszon, amire intoleráns. Helyette inkább egyél több rizsből vagy más gabonából készült ételeket.
|
|
6. nap
Reggeli: zabkása vízzel, vagy zsírszegény tejjel Tízórai: 1-2 db zab- vagy korpáskeksz Ebéd: szenesre grillezett zöldségek, (összevágott cukkinit, padlizsánt, paprikát, hagymát, beleteszünk egy nagy sütőtálba, majd „szenesre sütjük) és barna rizs. Uzsonna: nyers zöldségek Vacsora: egy nagy, egész pisztráng, vagy makréla és bőséges adag saláta vagy zöldség.
A zabkása könnyen emészthető, és nagyon alacsony a szénhidrát tartalma.
|
|
7. nap
Reggeli: főtt tojás és zöldségkatonák Tízórai: természetes élőjoghurt Ebéd: grillezett borjú, sertés, marha vagy csirke zöldséggel. Uzsonna: 1-2 gyümölcs Vacsora: vegetáriánus rizs és chili
Ha hétfőn kezded a diétát, mint a legtöbb fogyókúrázó, ez remek, tápláló vasárnapi ebéd lehet a számodra.
|
|
8. nap
Reggeli: gyümölcstál joghurttal, naranccsal, almával, eperrel, szőlővel, fekete áfonyával vagy bármilyen idény gyümölccsel, ami a kezed ügyébe kerül. Tízórai: 1-2 db zab- vagy korpáskeksz Ebéd: sült krumpli lecsóval (paradicsom, hagyma, cukkini, padlizsán, és amit még akarsz) Uzsonna: nyers zöldségek Vacsora: szenesre grillezett tonhal, saláta és/vagy zöldségek, epres joghurt
A gyümölcs nagyon tápláló és vitaminokban gazdag étel, mégsem ajánlott a túlzott fogyasztása, hiszen ebben is van cukor, ami megzavarhatja a bélflórát és nemkívánatos tüneteket okozhat.
|
|
9. nap
Reggeli: bacon és tojás Tízórai: természetes élőjoghurt Ebéd: 4 sajt saláta (saláta mix és 4 fajta sajt felkockázva) Uzsonna: 1-2 gyümölcs Vacsora: töltött pritamin vagy kaliforniai paprika – főzzünk barna rizst, összevágott zöldséget pirítsunk meg olíva olajon, keverjük össze a rizzsel, majd töltsük meg a kimagozott paprikákat, közepes hőfokon süssük 20-30 percig, majd, ha elég puha vegyük a sütőből.
A legtöbb fogyókúrázó úgy gondolja, hogy a szalonna és a tojás nem diétás kaja. Pedig az, ha magában fogyasztod, pékáru nélkül.
|
|
10. nap
Reggeli: barna rizsből készült pehely, sovány tejjel vagy anélkül. Tízórai: 1-2 db zab- vagy korpáskeksz Ebéd: vegyes gyümölcs, de kizárólag alacsony cukortartalmú gyümölcsökből Uzsonna: nyers zöldségek Vacsora: sült csirke és/vagy marhahús csíkok, grillezett zöldségekkel, sajttál desszertnek
Valószínűleg a 10 nap alatt a szervezeted már megszokta, hogy nélkülözi a cukrot és a búzát. Ennek köszönhetően több energiád van, nem puffadsz és fogysz. Csak így tovább!
|
|