Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FOGYÓKÚRA

5 hiba, amit ne kövess el, ha eredményesen akarsz fogyni

Szerző:
Szabó Anna
Előfordult már veled, hogy eszeveszett módon belevetetted magad valamilyen kúrába, sportoltál heti hétszer, és mégsem történt semmi? A kilók sem mentek lejjebb, sőt, talán még gyarapodtak is, ráadásul a feneked sem lett feszesebb? Most 5 gyakori hibával szembesítünk, amit nagyon sokan elkövetnek, ha nekiállnak fogyókúrázni.

 

{KEPGALERIA}

 

2. Táplálkozás

Köztudott tény, hogy az életmódváltás, és így a legtöbb kúra sikeressége is azon múlik, milyen minőségű ételeket fogyasztunk a mozgás mellett. Sportolhatunk esztelenül, reggeltől estig, ha mellette cukorral és zsírral tömjük magunkat, semmilyen eredményt nem fogunk elérni vele.

A helyes táplálkozás kulcsa a lassan felszívódó szénhidrátok fogyasztása (ezekről rengeteg bejegyzés szól szerte az interneten), a rostokban gazdag hozzávalók használata, és persze a rengeteg fehérje, ami segít az izomépítésben. Szintén sokan tudják, de talán nem elegen, hogy ha nem juttatunk a szervezetünkbe fehérjét, vagy csak keveset, a testünk nem a zsírt, hanem az izmokat kezdi el lebontani, ha viszont elegendő fehérjét viszünk be, az izmaink növekedni kezdenek, és a zsírpárnáink mennek össze.

A tanács tehát a következő: hagyjuk el a cukros, finomított hozzávalókkal készült ételeket, mert ezek lestoppolják a zsírbontás folyamatát, sőt, újabb zsírpárnákat varázsolnak ránk, helyette nézzünk rostban gazdag, teljes kiőrlésű, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó harapnivaló után.

És nem. Attól, hogy koplalsz, még nem éred el hamarabb a kitűzött célt. Leállítod az anyagcserédet, a szervezeted pedig vésztartalékolásra kapcsol, így minden menüt szépen beépít a zsírraktárba, hogy takarékoskodjon a nehezebb időkre. Egyél rendszeresen és jól, abból nem lesz bajod.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL