Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FOGYÓKÚRA

5 hiba, amit ne kövess el, ha eredményesen akarsz fogyni

Szerző:
Szabó Anna
Előfordult már veled, hogy eszeveszett módon belevetetted magad valamilyen kúrába, sportoltál heti hétszer, és mégsem történt semmi? A kilók sem mentek lejjebb, sőt, talán még gyarapodtak is, ráadásul a feneked sem lett feszesebb? Most 5 gyakori hibával szembesítünk, amit nagyon sokan elkövetnek, ha nekiállnak fogyókúrázni.

 

{KEPGALERIA}

 

4. Légzés

Gyakorlat közben érdemes odafigyelnünk a légzésünkre. Ez is olyasmi, amiről azt gondolnánk, hogy az edzők csak megszokásból mondogatják, vagy, mert nem szeretnék, hogy a nagy erőlködés közben megfulladjunk és/vagy kiugorjon a szemünk, de az a helyzet, hogy a légzés tényleg döntő fontosságú lehet sportolás közben. Miért?

Az izomnak szüksége van oxigénre. Minél nagyobb terhelés éri, annál többre. Ha összevissza, rendszertelenül vagy felületesen kapkodod a levegőt, nem jut elég oxigén a szervezetedbe, az izmaid jóval hamarabb kifáradnak, és akkor fogod úgy érezni, hogy nem tudod folytatni a mozdulatsort.

Hogyan lélegezz helyesen sport közben?

A belégzés mindig „nyugalmi” állapotban történik, míg a kilégzés terheléskor. Tehát, ha súlyt emelünk, a súly felemelésekor kifújunk, leeresztésekor pedig beszívjuk a levegőt, és így tovább, minden gyakorlatra alkalmazva.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL