Kétszer két vagy akár négy napig is tartható az egészséges almadiéta, amelynek az a legnagyobb előnye, hogy nem kell éhezni. A gyümölcsben található szénhidrátok ugyanis lassan szívódnak fel, így vércukorszintünk hosszú ideig nem csökken.
Reggelik
1. változat: müzli 3 dkg zabpehelyből, 1 dl tejjel, 1/2 almával
2. változat: 1 szelet Abonett 2, 5 dkg camembert sajttal és cikkekre vágott 1/2 almával
Tízóraik, uzsonnák
1. változat: 20 dkg alma
2. változat: 1 szem Korpovit keksz 2 dkg májkrémmel megkenve
3. változat: 1,5 dl joghurt
1200 kalóriás diéta
Ebéd
Almás palacsinta: 1 evőkanál lisztből, 1 tojásból, 1 dl tejből és csipetnyi sóból a szokásos módon palacsintatésztát keverünk. 1 kisebb almát szeletekre vágunk, 1 teáskanál margarinon megpároljuk, és leöntjük a palacsintatésztával. Szezámmaggal meghintve tálaljuk.
Vacsora
Sonkás szendvics: 1 szelet teljes kiőrlésű rozskenyeret vékonyan megvajazunk, majd ráfektetünk 1 szelet gépsonkát. Beborítjuk vékony paradicsom-, uborka- és hagymakarikákkal. Utána 1 alma.
Ebéd Matrózhering: 8 dkg pácolt heringfilét összekeverünk 7 dkg kockára vágott almával, 1 felkarikázott csemegeuborkával és néhány pórékarikával. Leöntjük 1 dl sós-kapros joghurttal. Hűtőszekrényben kb. 30 percig érleljük, és 15 dkg főtt burgonyával fogyasztjuk.
Vacsora
Húskrémes szendvics: 1 szelet teljes kiőrlésű rozskenyeret vékonyan megvajazunk. Megkenjük 5 dkg húskrémmel, majd kirakjuk csemegeuborka- és hagymakarikákkal. Utána 1 alma.
Bevásárló lista:
Burgonya, vörös- és póréhagyma, paradicsom, alma, rozskenyér, rozsos zsemle, csemegeuborka, tej, joghurt, 2 dkg gépsonka, 5 dkg húskrém, 8 dkg pácolt heringfilé, margarin, olaj, liszt, cukor, szezámmag, kapor
1000 kalóriás diéta
Ebéd
Erdélyi csirkemáj: 10 dkg csirkemájat 1 teáskanál margarinon megpirítunk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadunk 1 karikára vágott hagymát és 15 dkg, cikkekre vágott jonatánalmát, majd összepirítjuk. 1 magvas zsemlével fogyasztjuk.
VacsoraAlmás-túrós szendvics: 1 szelet teljes kiőrlésű rozskenyeret megkenünk 3 dkg tehéntúróval, és ráfektetünk 5 dkg almaszeletet.
Ebéd
Csirkemell reszelt salátával: 10 dkg csirkemellfílét sózunk, borsozunk, és 1 teáskanál margarinon megsütjük. 10-10 dkg almát és sárgarépát lereszelünk. Édesítőszerrel és citromlével ízesítjük. 10 dkg főtt burgonyával kínáljuk.
VacsoraSonkás zsemle: 1 zsemlét vékonyan megvajazunk, és ráfektetünk 2 dkg főtt, füstölt sonkát. Utána 1 kis alma.
Bevásárló lista
Burgonya, vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 35 dkg alma, rozsos zsemle, magvas zsemle, teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyér, tehéntúró, vaj, margarin, 10 dkg csirkemáj, 10 dkg csirkemellfilé, 2 dkg főtt, füstölt sonka, só, bors, citromlé, édesítőszer