A szőlő és a rizs kombinációja az egyik legideálisabb diéta. Hiszen mindkettő vízhajtó hatású, ezáltal alaposan méregteleníti is szervezetünket, és még fogyhatunk is.
Minden nap egyforma
Reggeli: 1 szelet korpás kenyér vagy zsemle, kevés félzsíros vajjal. Ehhez ízlés szerint fogyaszthatunk 2 evőkanál (20%-os zsírtartalmú) túrót vagy 2 evőkanálnyi olvasztott sajtot, vagy 2 dkg (30%-os zsírtartalmú) szeletelt sajtot 5 szőlőszemmel. Olykor egy főtt tojás is belefér.
Tízórai: 2 dl szőlőlé (cukrozatlan!).
Uzsonna: 2 dl tej. 1 szelet Abonett, kevés félzsíros vaj és 5 dkg szőlő.
Italok: Csak 2 csésze kávé vagy orosz tea. Tetszés szerinti mennyiségű gyógytea és másfél liter nátriumszegény ásványvíz.
Fontos: A rizsre vonatkozó mennyiségi adatok mindig a száraz (nyers) súlyra vonatkoznak!
Ebéd
Curryvel ízesített hal rizzsel és szőlővel: 10 dkg tetszés szerinti halfilét kevés sós vízben megpárolunk, majd párolás után a hal levét csészébe öntjük és félrerakjuk. 1 tojás sárgáját 2 evőkanál tejszínnel, 1-2 kávéskanál curryporral és a hal párolása során nyert hallével összekeverjük. Kis lángon állandó keverés mellett besűrítjük. A halat 3 dkg főtt rizzsel és 10 dkg szőlővel tálaljuk.
VacsoraSajtos szőlő- és sárgarépa-saláta: 20 dkg friss, ropogós sárgarépát felszeletelünk, 15 dkg szőlővel és 10 dkg kockára vágott juhsajttal tálaljuk. Salátalével meglocsoljuk, és zsályával díszítjük.
EbédTojásos, szőlős rizottó: 2 tojást habosra felverünk, fűszerezzük, majd teflonsütőben omlettet készítünk belőle. Ezt azután összecsavarjuk, csíkokra szeleteljük. 4 dkg puhára főzött rizzsel, 10 dkg félbevágott szőlővel tálaljuk.
Vacsora 1 db hámozatlan körtét gerezdekre vágunk, 15 dkg szőlőt, 1 kivit felszeletelünk, és 15 dkg párizsit ízlés szerint kiválasztott salátával tálalunk. Salátalével meglocsoljuk, és kaporral díszítjük.
Ebéd
Borjúszelet spenóttal, szőlővel és rizzsel: 10 dkg szeletekre vágott borjúhúst (vagy más sovány húst) teflonsütőben kevés olajon megsütünk. 3 evőkanál tejfelt adunk hozzá. 20 dkg dinsztelt spenóttal és 10 dkg szőlővel tálaljuk.
Vacsora Vegyes saláta szőlővel és marhanyelvvel: Egy tál tetszés szerinti salátalevelet 15 dkg szőlővel és salátalével, 10 dkg finoman felszeletelt, füstölt marhanyelvvel tálalunk.
Ebéd 10 dkg zsiradékszegélyétől megfosztott főzősonkát vastagon felszeletelünk, és teflonsütőben felforrósítunk. 1 kis fej hagymát két kávéskanál olajon üvegesre dinsztelünk, negyed dl vörös- vagy fehérborral felöntjük, majd 10 dkg fehér szőlőt adunk hozza. Kicsit összefőzzük, 1-2 kávéskanál hidegen kikevert burgonyaliszttel dúsítjuk, végül a sonkával tálaljuk.
VacsoraRizspuding szőlővel: 5 dkg tejberizst 10 dkg szőlővel 4 dl 1,5%-os zsírtartalmú tejben megfőzünk. Fahéjjal és szaharinnal édesítjük.
Ebéd
1 /2 kígyóuborkát meghámozunk, 5 cm hosszúságú darabokra szeleteljük, és magházát kivágjuk. 15 dkg szőlővel dinszteljük. Az uborkadarabokat álló helyzetben a szőlővel megtöltve tálaljuk. Egy grillezett csirkecombbal és fokhagymaszósszal szervírozzuk. (Két átpasszírozott fokhagymagerezdet fél csésze erőlevesben 5 percig állni hagyunk, majd 4 evőkanál kalóriaszegény tejszínt adagolunk hozzá, ízesítjük, végül apróra vágott kaporral beszórjuk).
VacsoraZellercsónakocskák rizzsel és szőlővel: Egy nagy kerek zellert szeletekre vágunk, majd kis mennyiségű erőlevesben megpároljuk. 5 dkg főtt rizst kevés barna rizzsel, valamint 10 dkg felforrósított szőlővel összekeverünk, és a párolt zellerrel tálaljuk. Kaporral és citromszeletekkel díszítjük Salátát is fogyaszthatunk hozzá.