1. nap Gyümölcsnap
Egész napra szétosztva fogyassz el 1 kg gyümölcsöt. Reggelire, ebédre, vacsorára kizárólag gyümölcsöt lehet fogyasztani.
2. nap Gyümölcs és friss zöldség
Reggeli Gyümölcssaláta: Készítsd 1 banánból, 1 mangóból, 1 kis körtéből. A gyümölcsök húsát vágd össze, keverd össze és fogyaszthatod is.
Ebéd Nyers zöldség: Vágj apróra 10 dkg cukkinit, 15 dkg karalábét, 15 dkg répát. Keverd össze és csepegtess rá 1 evőkanál citromlét vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntet.
Vacsora Színes saláta: Apríts fel 5 dkg vegyes zöldsalátát, 1 paradicsomot, 10 dkg uborkát. Keverd jól össze és önts rá 1 evőkanál citromlét vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntet.
3. nap Gyümölcs és saláta
Reggeli Gyümölcssaláta: Apríts fel 1 kivit, 1 almát, 1 grépfrútot. Csepegtess rá 1 teáskanál citromlevet, és fogyaszd azonnal.
Ebéd Vegyes saláta: Vágj össze 10 dkg piros húsú paprikát, 1 újhagymát, 10 dkg jégsalátát. Keverj hozzá 10 dkg főtt vagy konzerv kukoricát, és 1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel ízesítsd.
Vacsora Zöldséges fazék: Apríts fel 20 dkg répát, 20 dkg kínai kelt, majd egy kis fazékban 1,5 dl zöldségkockából főzött zöldséglevesben kb. 10 percig párold.
4. nap: Gyümölcs, saláta és tojás
Reggeli Gyümölcssaláta: Apríts fel egy fél ananászt, 1 almát, és keverd össze 1 felkockázott naranccsal. Kevés citromlével ízesítheted.
Ebéd Salátatál: Tisztíts meg 5 dkg zöldsalátát, 10 dkg répát, 10 dkg karalábét, 10 dkg retket, vágd apróra, és öntsd le 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.
Vacsora Spenótot tojással: Tisztíts meg 30 dkg friss spenótot (vagy 15 dkg fagyasztottat), és sós vízben kb. 3 perc alatt fonnyaszd meg. Főzz keményre 2 tojást. A spenótot 1 gerezd zúzott fokhagymával átforgatjuk, és a tojással fogyasztjuk.
5. nap Gyümölcs, zöldség és szárnyas
Reggeli Gyümölcssaláta: Hámozz meg10 dkg mangót, 1 kivit, 1 narancsot. A gyümölcsök húsát vágd apróra, és locsold meg 1 teáskanál citromlével.
Ebéd Sajtos saláta: Tisztíts meg, és apríts fel 15 dkg paradicsomot, 5 dkg zöldsalátát, 5 dkg pórét. Keverd össze 5 dkg fekete olajbogyóval, 5 dkg juhsajttal, majd önts rá 1 evőkanál joghurtos salátaöntet.
Vacsora Húsos brokkoli: Vágj apróra 20 dkg brokkolit, 10 dkg burgonyát. 1,5 dl zöldséglevesben (kockából) kb. 12 percig főzd a zöldségeket. Forrósíts fel 1 teáskanál olajat, és piríts meg benne 10 dkg csirkemellfilét. Végül sóval, borssal ízesítsd.
6. nap Gyümölcs, zöldség, szárnyas és hal
Reggeli Narancsos müzli: Vágj apróra 1 narancs húsát. Keverd össze 5 dkg müzlivel és 1 pohár natúr joghurttal.
Ebéd Pulykasonkás saláta: Moss meg 10 dkg cukkinit, 5 dkg zöldsalátát, és vágd apróra. Keverd össze 5 dkg zsírszegény pulykamell-felvágottal és 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.
Vacsora Zöldségtál hallal: Moss meg 12,5 dkg piros húsú, 12,5 dkg sárga húsú paprikát, 1 szál újhagymát, és húsukat apróra vágjuk. A zöldségeket 1 teáskanál olajon pirítsd meg, majd öntsd fel 1 dl zöldséglevessel, és 5 percig párold. Kis kockákra vágj 10 dkg fehér húsú halfilét, a zöldségekhez keverve még 5 percig főzd. Sóval, borssal ízesítsd.
7. nap Gyümölcs, zöldség, és hús
Reggeli Sajtos kenyér: Kenj meg 1 szelet rozskenyeret (5 dkg) 1 dkg zsírszegény margarinnal. Tegyél rá 2 salátalevelet, 3 dkg sajtot. Egy grépfrútot tisztíts meg és apríts fel, majd keverd össze 1 felaprított kivivel és 10 dkg málnával. A kenyér mellé fogyaszd.
Ebéd Sonkás saláta: Öblíts le 5 dkg zöldsalátát, és tisztíts meg 5 dkg gombát, 10 dkg uborkát, és vágd apróra. Keverd össze 10 dkg kukoricával (konzerv), 5 dkg nyers füstölt sonkával, és locsold meg 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.
Vacsora Steak zöldségekkel: Moss meg 20 dkg zöldbabot, és forró, sós vízben kb. 6 perc alatt főzd meg. Szűrd le és szórd meg borssal. Adj hozzá 2 db (10 dkg) felaprított paradicsomot, és forrald össze. Piríts meg 1 teáskanál olajon 10 dkg marhasteak-et, sóval, borssal ízesítsd, és a babbal fogyaszd.
|