Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

10+1 ötletes trükk, hogy frissen tartsd a gyümölcsöket és a zöldségeket

Szerző:
Szabó Anna
Összegyűjtöttünk néhány remek trükköt arra, hogy sokáig megőrizd a gyümölcsök és zöldségek frissességét. Hiszen ki szereti a fonnyadt, aszott élelmiszereket, amiből már egy turmixot sem szívesen készítünk?

Ne moss meg semmit a tárolás előtt


Talán furcsán hangzik, de sokkal jobb, ha nem mosod meg a zöldségeket és a gyümölcsöket, mielőtt berakod a hűtőbe vagy a spájzba. Ha valami piszkos, akkor töröld meg száraz ruhával vagy törlőkendővel. A mosás ugyanis eltávolítja a természetes védőréteget, emiatt megpenészedhet és hamarabb megrohad. Inkább tartsd száraz helyen ezeket az élelmiszereket, a nedvesség ugyanis csupán penészedést okoz. Ezt könnyen ellensúlyozhatod úgy, hogy papírtörlővel béleled ki a ládákat, amiben a gyümölcsöt és zöldséget tárolod – ez felszívja a fölösleges nedvességet, és megakadályozza a rothadást.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL