Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

12 gyakori hiba a konyhában, ami a legjobb receptet is tönkreteheti

Szerző:
Szabó Anna
Éppen valami finomságot főzöl, és szigorúan követed a receptben leírt arányokat… ám a végeredmény olyan messze van a várakozásaidtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ismerős?  Mi ilyenkor a teendő? Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amiket elkövethetsz a főzés során, és tönkretehetik a kedvenc ételed ízét.

 

 


 

 

Túlfőtt tojás


Láttál már a szép sárgája helyett egy szürke gumiszerű anyagot a főt tojás belsejében? Ennek semmi köze a tojás minőségéhez. A legvalószínűbb, hogy egyszerűen túlfőzted a tojásokat. Ahhoz, hogy megfelelő színt és állagot kapj, vedd le a tojásokat a tűzhelyről, miután felforrt a víz, és hagyd a forró vízben lefedve őket kb. 10 percig. Így megfelelő színű és állagú lesz a tojás fehérje és a sárgája.

konyhafortélyok konyha
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL