Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

3 mennyei édesség a nyárra, amit büntetlenül fogyaszthatsz

Szerző:
Szabó Anna
Hamarosan beköszönt a falatnyi bikinik szezonja, éppen ezért nem árt egy kicsit jobban odafigyelni arra, hogy milyen finomságokkal kényezteted magad. Nem kell azonban lemondani az édes finomságokról még a nyári napokon sem, csak készítsd el az alábbi 3 receptet.

 

Németh Niki, a Miss Balaton nagykövete és Marton Adrienn, a verseny trénere ilyenkor sem mond nemet az ínyencségekre, és friss gyümölcsökből nem csak finom, de „bikinibarát" desszertekkel lepik meg magukat a mindennapokban. Receptjeiket nem csak az idei jelentkezőknek ajánlják, hanem mindenkinek, aki magabiztosan szeretne belevágni a strandszezonba. Niki most azt árulja el, hogy őrzi meg gyönyörű alakját, miközben az édességektől sem mond le. A fiatal szépség szívesen alkot a konyhában. Gyakran kísérletezik új ízekkel, a nyári hónapokban pedig igyekszik minél több friss gyümölcsöt becsempészni étrendjébe.

{KEPGALERIA}

 

Szivárványfagyi 

A nyári forróságban és persze az állandó rohanásban egy-egy gyümölcsös turmixot választok reggelire. Gyümölcscukor- és kalóriatartalmukat is figyelembe véve ilyenkor főleg banánt, szőlőt és kivit dobok a turmixba. Emellett nagy kedvencem a túró, amit szintén számtalan verzióban el lehet készíteni, gyümölcsökkel vegyítve édesség formájában, de fűszerekkel megspékelve akár sós kivitelben is. A sovány túró nem csak alacsony szénhidráttartalma miatt kiváló alapanyag, hanem mert magas fehérjetartalma miatt izomépítő hatással is bír” – mondta Niki, aki azt is elárulta, az abszolút nyári kedvence a fagylalt, amit bár sosem tekintett igazi édességnek, a cukormentes verziók elterjedése óta pedig még inkább biztos abban, hogy örök kedvence marad. Rajongásának hála pedig már saját recepttel is büszkélkedhet:

Szivárványfagyi hozzávalók

Sárga réteg:

• 1 banán

• 100 g ananász

• 2 dl csésze natúr joghurt

• pici víz

Lila réteg:

• 100 g áfonya

• 100 g szeder

• fél banán

• 2 dl natúr joghurt

• pici víz

Narancs réteg:

• 200 g mangó

• 2 dl natúr joghurt

• pici víz

Piros réteg:

• 200 g eper

• 2 dl natúr joghurt

• pici víz

Elkészítés

A hozzávalókat rétegenként összeturmixoljuk, majd külön-külön 20 perc pihentetés után egymásra helyezzük a rétegeket és mélyhűtőbe tesszük, amit egy éjszakára ott is hagyhatunk. Másnap szobahőmérsékletű vízbe rakjuk a jégkrémtartókat, és kiszedjük a formából a szivárványszínű finomságot.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL