Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

3 mesebeli almás desszert, amit bármilyen évszakban elkészíthetsz

Szerző:
Szabó Anna
Azt tudjuk jól, hogy az alma jótékony hatású, de azért hozzá kell tenni, hogy könnyen megunhatjuk, ha csak magában esszük a gyümölcsöt. Annak érdekében, hogy egy kicsit megfűszerezzük a dolgot, mutatunk 3 mennyei almás desszertet, amivel garantáltan fedezni fogod a napi tápanyagszükségletedet.

Rengeteg szólás dicsőíti a gyümölcsöket a tápértékük és számtalan egészségügyi előnyük miatt, köztük az egyik legismertebb: „Minden nap egy alma az orvost távol tartja”. Annak ellenére, hogy mindenki ismeri az almát, sokan megfeledkeznek a jótékony hatásairól. A szakértők szerint többek között hozzájárul a fogyáshoz, csökkenti a cukorbetegség kockázatát, és elősegíti az emésztést.

 

Sült alma zabpelyhes töltelékkel

Hozzávalók

• 4 alma,
• 1 bögre zabpehely,
• 1 evőkanál őrölt fahéj,
• ¼ bögre barna cukor
• ¼ bögre vaj.

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Vágd ki az almák magházát úgy, hogy egy lyuk legyen a közepükön, majd helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Keverd össze a zabpelyhet, a fahéjat, a barna cukrot és a vajat, majd kanalazd minden almába a keverék ¼ részét.

Előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig, amíg az almák megpuhulnak és a töltelék bugyborékolni kezd.
 

konyhafortélyok konyha gasztro gasztronómia
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL