.
Hozzávalók
- 1/4 csésze tej
- 1 teáskanál ecet
- 3/4 csésze liszt
- 1 teáskanál őrölt szárított fokhagyma
- 1 karfiol
- 1 csésze csípős piros paprika a mártáshoz
- 4 evőkanál vaj
- 1/2 teáskanál ecet a mártáshoz
- 1/4 teáskanál tengeri só
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és tegyél bele egy sütőpapírt. Egy kis tálban keverd össze a tejet és az ecetet, hagyd állni 5 percet, add hozzá a lisztet és a fokhagymát, majd alaposan keverd össze. Forgasd meg a karfiol rózsákat ebben a keverékben, majd tedd a sütőbe (a sütőpapírra), és süsd 20-25 percig. Ez alatt készítsd el a fűszeres szószt. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá a piros paprikát, az ecetet és a sót. Vedd ki a karfiolokat a sütőből, öntsd rá a mártást, és süsd tovább 6-8 percig. Tálalhatod önmagában, de sajtmártással mennyei.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK