Szabó Anna
.
Hozzávalók
- 1 karfiol
- 150 ml tej
- 250g kemény sajt
- 50g vaj
- 50g liszt
- szerecsendió
- kakukkfű
- rozmaring
- 50ml olívaolaj
- só, bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés
Szedd rózsáira a karfiolt, mosd meg, majd enyhén sós vízben főzd kb. 10-15 percig. Ne legyen puha, jobb, ha egy kicsit kemény marad. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy sütőformát kenj be olívaolajjal, tedd bele a karfiolt. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és folyamatos keverés mellett add hozzá a lisztet és a tejet, majd főzd addig a mártást, amíg besűrűsödik. Tedd bele a fűszernövényeket, ízlés szerint sózd, borsozd, majd reszeld bele a sajtot, és kevergesd addig, amíg az teljesen meg nem olvad. Öntsd a sajt szószt a karfiolra, szórd meg zsemlemorzsával és süsd 20-25 percig, amíg arany sárgává válik a teteje.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK