Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g majonéz
- 250 g tejföl
- 3 tojás
- 4-5 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor (vagy 1/2 teáskanál szódabikarbóna)
- só
A töltelékhez:
- 300-400 g darált hús (marha, sertés, csirke vagy pulyka)
- 3-4 db közepes burgonya
- 1 nagy fej hagyma
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Keverd össze a majonézt, a tejfölt és a tojást, add hozzá a sütőport, a lisztet és a sót, majd gyúrd össze a tésztát. Tedd félre egy ideig, amíg megfelelően összeáll. Közben készítsd el a tölteléket. Daráld le a nyers húst, a hagymát és a burgonyát vágd apró darabokra, keverd jól össze, majd sózd, borsozd. A tészta egyik felét oszlasd el a tepsi alján, tedd rá a húsos tölteléket, majd fedd le a tészta másik felével. 180 fokon süsd kb. 60-70 percig – ha a teteje kezd pirulni, takard le fóliával.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK