Hozzávalók
A tésztához:
- 2 csésze liszt
- 150 g margarin
- 1/3 csésze cukor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál citromlé vagy narancslé
A töltelékhez:
- 250 g túró
- 1/3 csésze cukor
- 2 tojás
- 1/4 teáskanál vanília
Elkészítés
Keverd össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, add hozzá a margarint és a citromlevet, majd alaposan gyúrd össze. Tedd a tésztát a tepsi aljára, majd készítsd el a tölteléket. A túrót, a tojást, a cukrot és a vaníliát alaposan keverd össze, majd oszlasd el egyenletesen a túró tetején. Süsd 180 fokon, kb. 30-40 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK