Hozzávalók
- 100 g margarin vagy vaj
- 2 tojás
- 1,5 csésze cukor
- 2 csésze liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- késhegynyi só
- 2 banán
- 1,5 dl tej
Elkészítés
A banánt pucold meg, és egy villával törd össze. A vaj legyen szobahőmérsékletű, add hozzá a tejszínt és a cukrot, majd a banánpépet, és keverd egyenletesre. Tedd bele a vaníliás cukrot, a tejet, és egy csipetnyi sót, majd ezekkel is keverd össze. A tojásokat egyesével add hozzá, miközben folyamatosan kevergeted egy habverővel, végül add hozzá a lisztet és a sütőport, majd gyúrd össze a tésztát. Tedd a tésztát egy kikent tepsibe, és süsd 190 fokon, 30-40 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK