.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 100 g cukor vagy édesítő
- 400 ml tej
- 100 g étcsokoládé
- 100 g őrölt dió
- 1 evőkanál zselatin
Elkészítés
Tedd a zselatint egy edénybe, önts hozzá egy kis vizet, majd vízfürdő felett alaposan keverd el. Keverd habosra a tojások sárgáját és a cukrot, a tejet pedig forrald fel. Hagyd kihűlni, majd óvatosan add hozzá a tojásos keveréket, és gondosan keverd össze. Tedd vissza a tűzre, és addig melegítsd, míg be nem sűrűsödik (ne hagyd felforrni). Egy reszelő segítségével reszeld le a csokoládét, majd add a keverékhez, és addig keverd, amíg teljesen el nem olvad benne. Keverd hozzá a zselatint és a diót, tedd desszertes poharakba, és rakd a hűtőbe éjszakára.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK