.
Hozzávalók
- 7 tojás
- 200 g étcsokoládé (60% vagy több)
- 2 evőkanál kakaópor
- 150 g vaj
- 220 g cukor vagy édesítő
- csipetnyi só
Elkészítés
Verd habosra a tojások sárgáját 150 gramm cukorral, forró vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét, majd keverd a tojásos masszához. Verd habosra a tojások fehérjét a kakaóporral, a sóval és a maradék cukorral, majd óvatosan adagold a csokoládés keverékhez. A tészta 2/3-át tedd a kikent sütőformába, süsd 180 fokon, kb. 20 percig (tűpróba). Ezt követően vedd ki a sütőből, és kend a tetejére a maradék tésztát, majd fedd le egy konyharuhával, és tedd 1 órára a hűtőbe. Ezután süsd további 10 percig az egészet 200 fokon. A sütemény teteje így egy kicsit folyós marad, de a végeredmény magáért beszél.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK