Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

5 ínycsiklandó és érdekes burgonyaétel, mely pillanatok alatt elkészül

Szerző:
Szabó Anna
Szeretnél valami isteni finom vacsorát készíteni, anélkül, hogy órákat töltenél a konyhában? Akkor a legjobb döntés a burgonya! Sokan csak a főtt vagy sült változatot ismerik, amikor egy kis vajjal, fűszerrel megbolondítják, mi azonban utána jártunk, hogyan lehet elkészíteni úgy, hogy valóban mind a 10 ujjadat megnyald utána.

 

{KEPGALERIA}

 

1. Gombával töltött tejfölös burgonya

Hozzávalók

- 3-5 szem nagyobb burgonya
- 5-10 dkg gomba (a burgonyák számától függően)
- 1 hagyma
- 1/2 pohár gombaleves
- tejföl
- 1 evőkanál liszt
- petrezselyem, zöld fűszerek ízlés szerint
- reszelt sajt, pirított bacon szalonna ízlés szerint

Elkészítés

1. A burgonyákat mosd meg, majd süsd egy rövid ideig (ne túl puhára). Vágd le a tetejét, vájd ki egy kicsit a belsejét, amíg nem hasonlít egy kis csónakra.
2. A gombát tedd fel főni egy kis vízben, majd forrás után aprítsd fel. Egy serpenyőben pirítsd meg a hagymával együtt, majd adj hozzá petrezselymet és ízlés szerint zöld fűszereket
3. A főzőléből vegyél ki egy 1/2 pohárral, adj hozzá 1 evőkanál lisztet, tejfölt és sót, majd forrald fel. Add hozzá a pirított hagymás gombát, és ezzel a keverékkel töltsd meg a burgonya csónakokat, majd helyezd rájuk a korábban levágott „tetejüket”.
4. A megtöltött burgonyákat tedd egy tepsibe, önts rá tejfölt és olvasztott vajat, a tetejét pedig ízlés szerint hintsd meg zsemlemorzsával, esetleg reszelt sajttal, vagy pirított bacon szalonnával, és süsd szép pirosra.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL