{KEPGALERIA}
Hozzávalók
- 3-5 szem nagyobb burgonya
- 5-10 dkg gomba (a burgonyák számától függően)
- 1 hagyma
- 1/2 pohár gombaleves
- tejföl
- 1 evőkanál liszt
- petrezselyem, zöld fűszerek ízlés szerint
- reszelt sajt, pirított bacon szalonna ízlés szerint
Elkészítés
1. A burgonyákat mosd meg, majd süsd egy rövid ideig (ne túl puhára). Vágd le a tetejét, vájd ki egy kicsit a belsejét, amíg nem hasonlít egy kis csónakra.
2. A gombát tedd fel főni egy kis vízben, majd forrás után aprítsd fel. Egy serpenyőben pirítsd meg a hagymával együtt, majd adj hozzá petrezselymet és ízlés szerint zöld fűszereket
3. A főzőléből vegyél ki egy 1/2 pohárral, adj hozzá 1 evőkanál lisztet, tejfölt és sót, majd forrald fel. Add hozzá a pirított hagymás gombát, és ezzel a keverékkel töltsd meg a burgonya csónakokat, majd helyezd rájuk a korábban levágott „tetejüket”.
4. A megtöltött burgonyákat tedd egy tepsibe, önts rá tejfölt és olvasztott vajat, a tetejét pedig ízlés szerint hintsd meg zsemlemorzsával, esetleg reszelt sajttal, vagy pirított bacon szalonnával, és süsd szép pirosra.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK