Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

5 ínycsiklandó és érdekes burgonyaétel, mely pillanatok alatt elkészül

Szerző:
Szabó Anna
Szeretnél valami isteni finom vacsorát készíteni, anélkül, hogy órákat töltenél a konyhában? Akkor a legjobb döntés a burgonya! Sokan csak a főtt vagy sült változatot ismerik, amikor egy kis vajjal, fűszerrel megbolondítják, mi azonban utána jártunk, hogyan lehet elkészíteni úgy, hogy valóban mind a 10 ujjadat megnyald utána.

 

{KEPGALERIA}

 

2. Ricottás, paradicsomos burgonya

Hozzávalók

- 2-4 szem burgonya
- 25 dkg koktél paradicsom
- 1 teáskanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 csomag ricotta (vagy bármely más krémsajt)

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A burgonyákat kend meg olívaolajjal, tedd őket egy tepsibe és süsd kb. 1 órát.
2. A paradicsomokat vágd félbe, és fektesd őket egy fóliázott tepsibe vagy serpenyőbe. Locsold meg egy kis olíva olajjal, és szórd meg sóval, borssal ízlés szerint.
3. Ha a burgonya megsült, helyezd a paradicsomokat a sütőbe, és süsd kb. 15 percig.
4. Közben vagdald be a burgonyákat (akár egyenesen, akár kereszt irányba). Pakold rá a ricottát, és a sült paradicsomokat, szórd meg frissen vágott fűszernövényekkel és tálald!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL