{KEPGALERIA}
Hozzávalók
- 6 szem burgonya
- 35 dkg sovány darált marhahús
- 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3/4 pohár kukorica
- 3/4 pohár fekete bab
- 1 nagyobb paradicsom (apróra vágva, a magok eltávolítva)
- 2 evőkanál durvára vágott koriander
- 1 teáskanál chili por
- 1/2 teáskanál paprika
- 1/4 teáskanál római kömény
- só és bors ízlés szerint
- olivaolaj
- 3/4 pohár reszelt sajt
A töltelék elkészítése
1. Egy kis tálban keverd össze a piros paprikát, a borsot, a chilit és a köményt.
2. Közepes lángon forrósíts fel 2 teáskanál olajat egy serpenyőben, majd süsd át rajta a húst (ha túl sok lét engedne, öntsd le róla). Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
3. Add hozzá a paradicsomot és párold 1-2 percig, majd mehet bele a bab, a kukorica, a fűszerek és az apróra vágott koriander. Keverd jól össze, sózd, borsozd ízlés szerint, majd párold további 5-7 percig.
A burgonyakéreg elkészítése
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a tepsit pedig béleld ki alufóliával és csepegtess rá egy kevés olajat. Mosd és szárítsd meg a burgonyákat, majd szurkáld meg őket egy villával, kend be egy kis olajjal. Helyezd őket a sütőlapra, és süsd kb. 50 percig, amíg puha és ropogós nem lesz.
2. Hagyd hűlni néhány percig, majd hosszában vágd félbe, és távolítsd el a belsejét egy kanállal. A maradék kérget szórd meg egy kis borssal.
3. Fordítsd lefelé a burgonyákat, tedd vissza a sütőbe, és süsd őket kb. 10 percig, amíg a szélei és a héja egy kicsit meg nem pirul.
4. A sütőből kivéve pakold rájuk a tölteléket, szórd meg reszelt sajttal és tedd vissza, amíg a sajt meg nem olvad a tetején. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott korianderrel.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK