Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

5 ínycsiklandó és érdekes burgonyaétel, mely pillanatok alatt elkészül

Szerző:
Szabó Anna
Szeretnél valami isteni finom vacsorát készíteni, anélkül, hogy órákat töltenél a konyhában? Akkor a legjobb döntés a burgonya! Sokan csak a főtt vagy sült változatot ismerik, amikor egy kis vajjal, fűszerrel megbolondítják, mi azonban utána jártunk, hogyan lehet elkészíteni úgy, hogy valóban mind a 10 ujjadat megnyald utána.

 

{KEPGALERIA}

 

4. Töltött burgonyakéreg

Hozzávalók

- 6 szem burgonya
- 35 dkg sovány darált marhahús
- 1  közepes vöröshagyma apróra vágva
- 3  gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3/4 pohár kukorica
- 3/4 pohár fekete bab
- 1 nagyobb paradicsom (apróra vágva, a magok eltávolítva)
- 2 evőkanál durvára vágott koriander
- 1 teáskanál chili por
- 1/2 teáskanál paprika
- 1/4 teáskanál római kömény
- só és bors ízlés szerint
- olivaolaj
- 3/4 pohár reszelt sajt

A töltelék elkészítése

1. Egy kis tálban keverd össze a piros paprikát, a borsot, a chilit és a köményt.
2. Közepes lángon forrósíts fel 2 teáskanál olajat egy serpenyőben, majd süsd át rajta a húst (ha túl sok lét engedne, öntsd le róla). Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
3. Add hozzá a paradicsomot és párold 1-2 percig, majd mehet bele a bab, a kukorica, a fűszerek és az apróra vágott koriander. Keverd jól össze, sózd, borsozd ízlés szerint, majd párold további 5-7 percig.

A burgonyakéreg elkészítése

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a tepsit pedig béleld ki alufóliával és csepegtess rá egy kevés olajat. Mosd és szárítsd meg a burgonyákat, majd szurkáld meg őket egy villával, kend be egy kis olajjal. Helyezd őket a sütőlapra, és süsd kb. 50 percig, amíg puha és ropogós nem lesz.
2. Hagyd hűlni néhány percig, majd hosszában vágd félbe, és távolítsd el a belsejét egy kanállal. A maradék kérget szórd meg egy kis borssal.
3. Fordítsd lefelé a burgonyákat, tedd vissza a sütőbe, és süsd őket kb. 10 percig, amíg a szélei és a héja egy kicsit meg nem pirul.
4. A sütőből kivéve pakold rájuk a tölteléket, szórd meg reszelt sajttal és tedd vissza, amíg a sajt meg nem olvad a tetején. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott korianderrel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL