{KEPGALERIA}
Hozzávalók
- 6 szem burgonya
- 35 dkg sovány darált marhahús
- 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3/4 pohár kukorica
- 3/4 pohár fekete bab
- 1 nagyobb paradicsom (apróra vágva, a magok eltávolítva)
- 2 evőkanál durvára vágott koriander
- 1 teáskanál chili por
- 1/2 teáskanál paprika
- 1/4 teáskanál római kömény
- só és bors ízlés szerint
- olivaolaj
- 3/4 pohár reszelt sajt
A töltelék elkészítése
1. Egy kis tálban keverd össze a piros paprikát, a borsot, a chilit és a köményt.
2. Közepes lángon forrósíts fel 2 teáskanál olajat egy serpenyőben, majd süsd át rajta a húst (ha túl sok lét engedne, öntsd le róla). Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
3. Add hozzá a paradicsomot és párold 1-2 percig, majd mehet bele a bab, a kukorica, a fűszerek és az apróra vágott koriander. Keverd jól össze, sózd, borsozd ízlés szerint, majd párold további 5-7 percig.
A burgonyakéreg elkészítése
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a tepsit pedig béleld ki alufóliával és csepegtess rá egy kevés olajat. Mosd és szárítsd meg a burgonyákat, majd szurkáld meg őket egy villával, kend be egy kis olajjal. Helyezd őket a sütőlapra, és süsd kb. 50 percig, amíg puha és ropogós nem lesz.
2. Hagyd hűlni néhány percig, majd hosszában vágd félbe, és távolítsd el a belsejét egy kanállal. A maradék kérget szórd meg egy kis borssal.
3. Fordítsd lefelé a burgonyákat, tedd vissza a sütőbe, és süsd őket kb. 10 percig, amíg a szélei és a héja egy kicsit meg nem pirul.
4. A sütőből kivéve pakold rájuk a tölteléket, szórd meg reszelt sajttal és tedd vissza, amíg a sajt meg nem olvad a tetején. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott korianderrel.
OLVASS TOVÁBB!
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Visszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK