Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

5 ínycsiklandó és érdekes burgonyaétel, mely pillanatok alatt elkészül

Szerző:
Szabó Anna
Szeretnél valami isteni finom vacsorát készíteni, anélkül, hogy órákat töltenél a konyhában? Akkor a legjobb döntés a burgonya! Sokan csak a főtt vagy sült változatot ismerik, amikor egy kis vajjal, fűszerrel megbolondítják, mi azonban utána jártunk, hogyan lehet elkészíteni úgy, hogy valóban mind a 10 ujjadat megnyald utána.

 

{KEPGALERIA}

 

5. Sajttal borított sült burgonya brokkolival

Hozzávalók

- 4 szem burgonya
- 40 dkg fehér bab
- 3/4 pohár víz
- ízlés szerint sajt
- 1/2 teáskanál só
- 1 brokkoli
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- pirospaprika

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A burgonyákat egyenletesen szurkáld meg egy villával, helyezd be a sütőbe, és süsd kb. 45-50 percig.
2. Közben a brokkoli daráld le, és adj hozzá 1 gerezd fokhagymát. Egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat, pirítsd meg rajta a maradék fokhagymát; adj hozzá egy csipet pirospaprikát és a brokkolit. Párold 5-7 percig.
3. Nyisd ki a babkonzervet, a levét folyasd ki, majd a babot keverd össze 3/4 pohár tiszta vízzel, ízlés szerint sajttal és 1/2 teáskanál sóval. Ízlés szerint adhatsz még hozzá más fűszereket is.
4. Amikor a burgonya megsült, óvatosan távolítsd el a belsejét, és a helyére pakold a babos keveréket. A tetejére tegyél egy kanál brokkolit, és fedd le reszelt sajttal. Tedd vissza a sütőbe néhány percre, hogy a sajt megolvadjon rajta. Melegen tálald!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL