.
Hozzávalók
- 300 g keksz
- 150 g vaj
- 3-4 evőkanál vaj
- 250 g krémsajt
- 50-100 g porcukor
- 200 g csokoládé
- 100 g tejszín
Elkészítés
Olvaszd fel a vajad, törd össze a kekszet, majd alaposan keverd össze. Öntsd a masszát egy tepsibe, és egy pohár segítségével teljesen lapítsd le, hogy egy kemény réteget kapj. Tedd egy rövid időre a hűtőbe, addig készítsd el a krémet. A krémsajtot és a porcukrot habverővel keverd habosra. A csokoládét olvaszd fel, hagyd egy kicsit kihűlni, majd add a krémsajthoz. Egy külön tálban verd fel a tejszínt, majd add a keverékhez, és finoman elegyítsd össze, hogy egy sima állagot kapj.
Az időközben megkeményedett tortát vedd ki a hűtőszekrényből, majd egyenletesen kend rá a csokoládékrémet. Tedd vissza a hidegre, és 4-5 órát hagyd állni. Tálaláskor hintsd meg kakaóporral, díszítsd gyümölccsel, dióval, ízlés szerint.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK