Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek

Szerző:
Szabó Anna
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszokott ételeknek. Mutatunk 5 mennyei finom, könnyen elkészíthető desszertet, mely után mind az 5 ujjadat megnyalod.

.

Csokoládés-kávés minitorták

Hozzávalók

- 75 g vaj
- 300 g liszt
- 100 g kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 250 g cukor
- 1 tojás
- 100 ml erős kávé
- 150 ml joghurt

A cukormázhoz:
- 100 g vaj
- 70 g étcsokoládé
- 50 g kakaópor
- 115 g porcukor
- 1 teáskanál instant kávé

Elkészítés

Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a szódabikarbónát és a sütőport. Egy külön edényben verd fel a tojást a joghurttal, majd add a száraz hozzávalókhoz. A muffin formákat töltsd meg ¾-ig tésztával, és süsd őket előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig.

Addig készítsd el a cukormázt. Lágyítsd meg a vajat szobahőmérsékletre, majd habosítsd fel egy habverővel. Add hozzá a kakaóport és a porcukrot, és alaposan keverd el. Öntsd hozzá az instant kávét, és szintén alaposan keverd össze. Tedd a keveréket legalább 20 percre a hűtőbe, mert sokkal könnyebb lesz dolgozni vele. Egy habzsák segítségével nyomd a krémet a muffinok tetejére, és élvezd az isteni ízeket!

konyhafortélyok konyha gasztronómia gasztro kávé desszert édesség recept
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL