Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

5 mennyei sütemény Anna Olsontól - Egyszerűen elvarázsol!

Szerző:
Szabó Anna
Anna Olson, a népszerű kanadai cukrász egy új sorozattal és egy új évaddal jelentkezik a Food Network tévécsatornán májusban. A “Meríts ihletet Anna Olsonnal!” c. műsorban Anna elhagyja kedvenc konyháját, és délkelet-ázsiai gasztrotúrára indul . A “Sütés Anna Olsonnal” új, 4. évadában pedig újabb fantasztikus péksüteményeket és édességeket mutat be a teasüteményektől a bonbonokon át az angolszász pudingokig.

{KEPGALERIA}

 

Cukozmázas sütikockák

Hozzávalók


A sütemény elkészítéséhez
½ bögre* sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
¾ bögre kristálycukor
1 nagy tojás, szobahőmérsékleten
2 ¼ bögre simaliszt
1 teáskanál tisztított borkő
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ bögre színes cukorgyöngy
*1 bögre = 2,5 dl

A cukormáz elkészítéséhez
½ bögre sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
3 ¼ bögre porcukor, átszitálva
¼ bögre 12%-os tejszín
1 ½ bögre vanília kivonat
színes cukorgyöngy a díszítéshez

Elkészítés


1)A sütőt 180°C fokosra előmelegítjük. Egy 23 x 33 centis tepsit éppencsak kivajazunk, és sütőpapírral béleljük úgy, hogy a papír feljöjjön az oldalak mentén.
2)Egy nagy keverőtálban kézzel krémesítjük a vajat és a cukrot amíg habos lesz. Beleütjük a tojást. Egy külön tálba egybeszitáljuk a lisztet, a tiszított borkövet, a sütőport és a sót. Az utóbbi keveréket egyszerre hozzáadjuk a vajas keverékhez, és addig keverjük, míg egyenletes, de durva morzsás állagú lesz (nem áll úgy össze, mint egy tészta). Ezután beleszórjuk a színes cukorgyöngyöket is. A keveréket belenyomkodjuk az előkészített tepsibe, és körülbelül 20 percig sütjük, míg a szélei éppen barnulni kezdenek. A cukormáz felvitele előtt a süteményt a tepsiben, egy rácson hagyjuk teljesen lehűlni.

3)A cukormáz elkészítéséhez vagy kézi elektromos habverővel vagy keverőlapáttal szerelt álló konyhai robotgéppel simára keverjük a vajat. Hozzáadjuk a porcukor felét és először alacsony sebességgel keverjük bele, majd közepesen nagy sebességre kapcsolava habosra verjük. Közben egyszer-kétszer lekaparjuk az edény falát is. Beleöntjük a tejszínt és a vanília kivonatot és simára keverjük. Beleszórjuk a maradék porcukrot, és ismét előbb alacsony, majd közepesen nagy sebességgel habosra verjük a krémet. A mázat a sütialapra kenjük és cukorgyönggyel megszórjuk. A süteményt hagyjuk egy órán keresztül lefedetlenül a tepsiben pihenni, majd kockákra vágjuk.

4)A sütit légmentesen záródó tartóban akár egy hétig is tárolhatjuk.

Alapinformáció
Nehézségi fok: könnyű
Előkészítés ideje: 20 perc
Aktív idő: 20 perc
Elegendő: 36-48 kocka

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL