Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

5 mennyei sütemény Anna Olsontól - Egyszerűen elvarázsol!

Szerző:
Szabó Anna
Anna Olson, a népszerű kanadai cukrász egy új sorozattal és egy új évaddal jelentkezik a Food Network tévécsatornán májusban. A “Meríts ihletet Anna Olsonnal!” c. műsorban Anna elhagyja kedvenc konyháját, és délkelet-ázsiai gasztrotúrára indul . A “Sütés Anna Olsonnal” új, 4. évadában pedig újabb fantasztikus péksüteményeket és édességeket mutat be a teasüteményektől a bonbonokon át az angolszász pudingokig.

{KEPGALERIA}

 

Forró karamellel töltött "láva" süti

Hozzávalók


A karamell elkészítéséhez
⅔ bögre* 1,5%-os tej
⅓ bögre habtejszín
½ bögre sózatlan vaj
1 bögre kristálycukor
½ bögre (tömött) világos barnacukor
1 teáskanál só
1 teáskanál vanília kivonat
*1 bögre = 2,5 dl

A sütik elkészítéséhez
10 evőkanál sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
¾ (tömött) bögre világos barnacukor
1 nagy tojás
1 teáskanál vanília kivonat
2 ½ bögre simaliszt
1 ½ teáskanál sütőpor
1 ½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál só
Fahéjas cukor, megforgatni

Elkészítés


A karamell elkészítéséhez egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk. Egy közepes lábasban közepesen magas lángon felmelegítjük a tejet, a tejszínt és a vajat,amíg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a kristály- és barnacukrot, jól összekeverjük, majd forrásig melegítjük. Amikor bugyogni kezd, levesszük a lángot és állandó keverés mellett addig melegítjük, míg a keverék hőmérséklete a cukrászhőmérőn eléri a 120°C fokot. Az edényt levesszük a tűzről, és belekeverjük a sót éls a vaníliát. A karamellt az előkészített sütőformába öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni és megszilárdulni (12 órát). Ha nem kívánunk házi karamellt készíteni, vehetünk bolt karamelles édességet helyette.

2)A kihűlt karamellt kivesszük az sütőedényből, körülbelül 2 centis négyzetekre vágjuk. Ehhez a recepthez 12 négyzetre lesz szükség. ( A felesleget légmentesen záródó tárolóedényben tarthatjuk el.)

3)A sütőt 190°C fokosra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

4)A vajat és a barnacukrot simára krémesítjük. (Használhatunk kézi vagy eltromos habverőt, vagy egy keverőlapáttal szerelt álló konyhai robotgépet.) Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. A keverékre szitáljuk a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót és belekeverjük. Addig keverjük, míg a liszt már nem látható – a tészta nem fog teljesen összeállni, de nyomásra nem esik szét. A tésztát egy nagy fagylaltkiszedővel adagoljuk. Minden tészta darabot kézzel kilapítunk (nem fog tapadni) és egy karamell darabot nyomunk a közepébe, és a tésztával teljesen körbe borítjuk.A tésztát tenyerünk között labdává formáljuk és mindegyiket megforgatjuk a fahéjas cukorban. A sütiket a tepsibe helyezzük, egymástól 5 centiméterre. 12-14 percig sütjük, míg a szélei épphogy megbarnulnak (ha tovább sütjük, a karamell kifolyhat a közepéből.

5)A sütiket 10 percig a tepsiben hűlni hagyjuk. A süteményeket fogyaszthatjuk most, vagy lehűthetjük és felhasználáskor 160°C fokon újra melegítjük vagy összeállíthatjuk, és később kisüthetjük.

Alapinformáció
Nehézségi fok: könnyű
Előkészítés ideje: 25 perc
Sütési idő: 25 perc
Elegendő: 12-16 adag

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL