Hozzávalók
- 500 ml tejszín
- 120 g parmezán
- 4 tojás
- 3 evőkanál liszt
- só, bors
- 3 evőkanál vaj
- 1 közepes méretű tök
Elkészítés
Mosd meg, pucold meg, és reszeld finomra a tököt. Válaszd szét a tojásfehérjét a sárgájától, majd a fehérjét verd jó keményre, a sárgáját pedig keverd össze a reszelt parmezánnal. A lereszelt tököt öntsd nyakon a tejszínnel, a tojásos-sajtos keverékkel, a liszttel, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Óvatosan add hozzá a felvert fehérje habját, és finoman keverd össze az egészet. Tedd a tésztát formákba, szórd meg a tetejét egy kis reszelt sajttal, és süsd 20-30 percen át 180 fokon. Melegen tálalva mennyei!
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK