Hozzávalók
- 8 közepes burgonya
- 230g reszelt sajt
- 500g szeletelt bacon
- oliva olaj
- só, bors
- tejföl és újhagyma a tálaláshoz
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, szurkáld meg villával a burgonyákat, majd sózd, borsozd. Tedd egy tepsibe, és addig süsd, amíg a héja ropogós nem lesz, majd hagyd kihűlni. Ha kihűlt, vágd őket egyesével félbe, és egy kanállal vájd ki a belsejét. Kend be olíva olajjal, és süsd tovább még kb. 5-7 percig. Ezt követően tedd a közepébe a sajtot, az apróra vágott szalonnát, és helyezd vissza a sütőbe kb. 2 percre, amíg a sajt meg nem olvad. Tálaláskor tejföllel és apróra vágott újhagymával díszítsd.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK