Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

8 élelmiszer, amit soha ne tegyél be a mikróba!

Szerző:
Szabó Anna
Nem számít, milyen ízletesek és egészségesek a frissen készült ételek, azonnal elveszítik kedvező egészségügyi hatásukat és még ételmérgezést is okozhatnak, ha újra megmelegíted őket a mikróban. Most megmutatjuk azokat az ételeket, amiket inkább frissen főzve érdemes elfogyasztani.

Gomba

A gomba nagyon trükkös, ugyanis a magas fehérje, vitamin és aminosav tartalma ellenére, ezek legtöbbször nem emésztődnek jól. Ha felmelegíted a maradék rizottót, mely gombát is tartalmaz, a probléma még rosszabb, a fehérje-összetétel ugyanis megváltozik, emiatt a gomba gyomorfájást, gyomorpuffadást okozhat. Ha nem akarod kidobni a megmaradt gombát, tedd a hűtőbe, és edd meg melegítés után a következő napon, de ügyelj arra, hogy 70 celsius foknál ne legyen több a hőfok. A legjobban úgy használhatod fel a maradék gombát, ha szószos tésztához adod vagy salátához.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL