Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

8 élelmiszer, amit soha ne tegyél be a mikróba!

Szerző:
Szabó Anna
Nem számít, milyen ízletesek és egészségesek a frissen készült ételek, azonnal elveszítik kedvező egészségügyi hatásukat és még ételmérgezést is okozhatnak, ha újra megmelegíted őket a mikróban. Most megmutatjuk azokat az ételeket, amiket inkább frissen főzve érdemes elfogyasztani.

Rizs

A rizs gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és aminosavakban, de spórákat és baktériumokat is tartalmaz, főzés után is. Ha a rizst szobahőmérsékleten hagyod állni, miután elkészítetted, akkor a baktériumok elszaporodhatnak, és ez ételmérgezést okozhat. A felmelegítés nem oldja meg a problémát, ezért jobb, ha azonnal elfogyasztod, vagy lefagyasztod egy órán belül, miután megfőzted, és tartsd ott a következő napig.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL