Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

8 trükk, amivel ellenőrizheted az élelmiszereket, mielőtt elfogyasztod

Szerző:
Szabó Anna
A rossz minőségű ételek nem csupán rossz ízűek, hanem egészségügyi problémákat is okozhatnak, ezért is rendkívül fontos, hogy megválogassuk, mit eszünk. Az alábbi cikkben hoztunk néhány praktikus tanácsot, amik segítségével ellenőrizheted az étel minőségét.

,

1. Válassz szabadtartású csirkétől származó, friss tojást

Egy egyszerű teszttel, amihez mindössze egy pohár víz kell, ellenőrizheted a tojás frissességét. Ha a vízbe helyezett tojás lemerül a pohár fenekére és az oldalára fordul, akkor friss és ehető. Ha lesüllyed, de egy bizonyos szögben megáll, akkor 1-2 hetes, ha pedig a felszínen lebeg, akkor túl régi ahhoz, hogy elfogyaszd. A ketreces- illetve a szabadtartású csirkétől származó tojások közti különbség a tojássárgája színében rejlik. A szabadtartásból származó tojássárgájának erősebb színe van, míg a nagyüzemi tojásénak sokkal halványabb.

gasztro gasztronómia konyha konyhafortélyok élelmiszer élelem étel recept főzés sütés
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL