Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

8 trükk, amivel ellenőrizheted az élelmiszereket, mielőtt elfogyasztod

Szerző:
Szabó Anna
A rossz minőségű ételek nem csupán rossz ízűek, hanem egészségügyi problémákat is okozhatnak, ezért is rendkívül fontos, hogy megválogassuk, mit eszünk. Az alábbi cikkben hoztunk néhány praktikus tanácsot, amik segítségével ellenőrizheted az étel minőségét.

,

7. Miként különböztesd meg a valódi vajat a hamistól?

A gyatra minőségű vajat gyakran különféle anyagokkal próbálják feljavítani, ezért nagyon fontos, hogy a minőségi terméket meg tudd különböztetni az utánzatoktól. Örök érvényű szabály, hogy az eredeti, tehéntejből készült vaj drágább, mint az, amelyikben csak nyomokban van tej. Az igazi vajnak semleges színe van, könnyen kenhető, és ellentétben a növényi olajokkal dúsított változatokkal, olvadás közben nem lesz pettyezett a felszíne. Az olajos vajhamisítványok egyébként gyorsabban is olvadnak a minőségi termékeknél.

gasztro gasztronómia konyha konyhafortélyok élelmiszer élelem étel recept főzés sütés
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL