Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

9 módszer, amivel egészségesebb ételeket készíthetsz, mint egy profi szakács

Szerző:
Szabó Anna
Só, zsír, savak és hő. Ha a különböző ételeket elemekre bontjuk, könnyebben megérthetjük, hogy mi adja meg az egyes étkek ízét. Az alábbi tippeket érdemes alkalmazni neked is, hogy egészségesebb ételeket készíthess.

.

8. Melegítsd elő a serpenyőt és használj zsírt


Amikor előmelegíted a serpenyőt, akkor lecsökkented azt az időt, amíg a zsír közvetlenül érintkezik a forró fémmel, így minimalizálod azt a lehetőséget, hogy romlik a minősége. Ha túl forróra hevíted az olajat, akkor az ízét is elveszíted, nem beszélve arról, hogy eközben mérgező vegyi anyagokat bocsát ki. Érdemes tehát egy hideg serpenyőt előmelegíteni. Pontosan tudni fogod, hogy mikor van itt az ideje, hogy hozzáadd az ételt a forró zsiradékhoz - amikor csillog a serpenyő.

gasztro gasztronómia konyha konyhafortélyok ételek recept szakács
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL