Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A friss kenyér illata a te konyhádban is!

Szerző:
Szabó Anna
A mindennapi pékárut megvásárolhatjuk a boltban is, de a frissen sült kenyér vagy zsemle illatának, ahogy átjárja a konyhánkat, egyszerűen nincs párja. Arról nem is beszélve, hogy csak az van benne, amit mi beletettünk. Készülhet géppel vagy sütőben, az eredmény pár próbálkozás után magáért beszél.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Sokáig puha kenyér


Hozzávalók

55 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
4 dl langyos víz
4 dkg puha, langyos margarin
2 púpozott teáskanál só
púpozott teáskanál cukor
fél kocka élesztő
késhegynyi aszkorbinsav

Elkészítés

A dagasztást bízhatod a kenyérsütőre is: a folyékony összetevők után tedd bele a lisztet és az élesztőt. Dagaszd és keleszd meg a gépben.

Lisztezett deszkán óvatosan gyúrd át egy kicsit, formázd kenyér alakúra, majd vagdosd be egy kicsit.

Tedd sütőzacskóba, és tepsibe téve hagyd, hogy keljen még félórányit, ez alatt duplájára dagad.

Ha megkelt, helyezd hideg sütőbe, és kb. 200°C-on egy óra alatt süsd szép pirosra. Miután kész,
tálcára téve kend meg a tetejét egy kis langyos vízzel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL