{KEPGALERIA}
Hamburger zsemle
Hozzávalók
45 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej
1 dl joghurt
5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál só
fél kocka élesztő
késhegynyi aszkorbinsav
Elkészítés
Helyezd gépbe a hozzávalókat, egyszerű dagasztás és kelesztés programmal.
Formázd henger alakúra a tésztát és oszd 5 részre, majd egyenként is gyúrogasd át őket. Sütőpapíros tepsiben keleszd még egy órányit a zsemle alakúra formázott tésztákat. Melegítsd elő a sütőt, a zsemlék tetejét kend meg tejes tojássárgájával, majd szórd meg szezámmaggal. Kb. 160°C-on 20 perc alatt süsd szép pirosra.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK