Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A friss kenyér illata a te konyhádban is!

Szerző:
Szabó Anna
A mindennapi pékárut megvásárolhatjuk a boltban is, de a frissen sült kenyér vagy zsemle illatának, ahogy átjárja a konyhánkat, egyszerűen nincs párja. Arról nem is beszélve, hogy csak az van benne, amit mi beletettünk. Készülhet géppel vagy sütőben, az eredmény pár próbálkozás után magáért beszél.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Hamburger zsemle

Hozzávalók

45 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej
1 dl joghurt
5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál só
fél kocka élesztő
késhegynyi aszkorbinsav

Elkészítés

Helyezd gépbe a hozzávalókat, egyszerű dagasztás és kelesztés programmal.

Formázd henger alakúra a tésztát és oszd 5 részre, majd egyenként is gyúrogasd át őket. Sütőpapíros tepsiben keleszd még egy órányit a zsemle alakúra formázott tésztákat. Melegítsd elő a sütőt, a zsemlék tetejét kend meg tejes tojássárgájával, majd szórd meg szezámmaggal. Kb. 160°C-on 20 perc alatt süsd szép pirosra.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL