Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A friss kenyér illata a te konyhádban is!

Szerző:
Szabó Anna
A mindennapi pékárut megvásárolhatjuk a boltban is, de a frissen sült kenyér vagy zsemle illatának, ahogy átjárja a konyhánkat, egyszerűen nincs párja. Arról nem is beszélve, hogy csak az van benne, amit mi beletettünk. Készülhet géppel vagy sütőben, az eredmény pár próbálkozás után magáért beszél.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Graham kenyér

Hozzávalók

50 dkg Graham liszt
12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2 dkg friss élesztő
2-2 teáskanál cukor
3 evőkanál olaj
3-3,5 dl meleg víz
késhegynyi aszkorbinsav

Elkészítés

Kenyérsütő gépben dagaszd és keleszd meg a tésztát.
Miután kivetted, óvatosan gyúrd át egy kicsit és tedd formába vagy jénaiba, vagdosd be a tetejét és locsolgasd meg egy kis vízzel.

Lefedve helyezd a sütőbe, és annak legalacsonyabb fokozatán hagyd kelni a tésztát egy bő félórán át. Ezután csavard fel a sütőt 200°C-ra és süsd nagyjából háromnegyed óráig. Még egy 10 perc fedő nélkül, nagyjából 220°C-on és kész is.
Csak akkor szeld fel, ha már kihűlt.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL