{KEPGALERIA}
Graham kenyér
Hozzávalók
50 dkg Graham liszt
12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2 dkg friss élesztő
2-2 teáskanál cukor
3 evőkanál olaj
3-3,5 dl meleg víz
késhegynyi aszkorbinsav
Elkészítés
Kenyérsütő gépben dagaszd és keleszd meg a tésztát.
Miután kivetted, óvatosan gyúrd át egy kicsit és tedd formába vagy jénaiba, vagdosd be a tetejét és locsolgasd meg egy kis vízzel.
Lefedve helyezd a sütőbe, és annak legalacsonyabb fokozatán hagyd kelni a tésztát egy bő félórán át. Ezután csavard fel a sütőt 200°C-ra és süsd nagyjából háromnegyed óráig. Még egy 10 perc fedő nélkül, nagyjából 220°C-on és kész is.
Csak akkor szeld fel, ha már kihűlt.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK