Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A friss kenyér illata a te konyhádban is!

Szerző:
Szabó Anna
A mindennapi pékárut megvásárolhatjuk a boltban is, de a frissen sült kenyér vagy zsemle illatának, ahogy átjárja a konyhánkat, egyszerűen nincs párja. Arról nem is beszélve, hogy csak az van benne, amit mi beletettünk. Készülhet géppel vagy sütőben, az eredmény pár próbálkozás után magáért beszél.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Császárzsemle

Hozzávalók

70 dkg liszt
1 bögre víz
1 bögre tej vagy tejföl
5 dkg vaj
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 dkg friss élesztő
csipet aszkorbinsav

Elkészítés

Kenyérsütő gépbe téve dagaszd és keleszd meg a tésztát, majd kivéve pihentesd további 20 percig. Formálj belőle 12 kis zsemlét, és keleszd még 10 percig. Sodorgasd őket nagyjából 30 cm-es darabokra, két részletben, közben kicsit pihentetve.
Most jön a formázás: egy csomó a tészta közepére, majd az egyik végét hajtsd alá, a másikat meg felülről alá. Ezután keleszd még addig, míg dupla akkorák nem lesznek.

Melegítsd elő a sütőt, és sütőpapíros tepsire helyezve, vízzel meglocsolgatva, mákkal, szezámmaggal megszórva 6 zsemlét süss meg fedő alatt 200°C-on. Fedő gyanánt használhatsz egy másik tepsit is, melynek a belsejét előzőleg vízzel kiöblítetted.

25 perc után vedd le a fedőt és süsd még 3 percig, csak hogy szép színt kapjon. Ezután jöhet hasonlóképp a maradék 6 zsemle is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL