Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb indiai ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Indiának megvan a maga jellegzetes főzési szokása. A menük összeállításában érvényesül egy fontos dolog: olyan ételeket tálalnak egymás mellé, amelyek ízesítésükben, aromájukban tekintve egymás ellentétei, így adnak különleges ízélményt mindenki számára! Üljünk fel képzeletbeli repülőszőnyegünkre és meg se álljunk a csodás India gasztro világáig!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Currys lencseleves

Hozzávalók:

• 2 tk olaj
• 2 tk indiai curry paszta
• 2 gerezd fokhagyma, aprítva
• 7 dl zöldségleves
• 1 nagy vöröshagyma, aprítva
• 5 dkg vöröslencse
• 2 közepes sárgarépa, felvágva
• 2 kisebb paszternák vagy krumpli, kockákra vágva
• 2 közepes zellerszár, szeletelve
• 2 tk paradicsompüré

Elkészítés:

Forró olajban a currypasztát és as fokhagymát 1 percig sütjük (közben folyamatosan kevergetjük).

Ráöntjük a zöldséglevest, elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Felforraljuk majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten kb 40 percig rotyogtatjuk.

Amikor a lencse megpuhult, levesszük a tűzhelyről és egy kézi turmixszal ízlésnek megfelelően eldolgozzuk – pépessé vagy kissé darabossá.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL