Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb indiai ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Indiának megvan a maga jellegzetes főzési szokása. A menük összeállításában érvényesül egy fontos dolog: olyan ételeket tálalnak egymás mellé, amelyek ízesítésükben, aromájukban tekintve egymás ellentétei, így adnak különleges ízélményt mindenki számára! Üljünk fel képzeletbeli repülőszőnyegünkre és meg se álljunk a csodás India gasztro világáig!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Pakora

Hozzávalók:

• 1 fej karfiol
• 1 padlizsán
• 1-2 zsenge cukkini
• 20 dkg csicseriborsó liszt
• 1 kávéskanál só
• bors
• 1 kávéskanál hing-por (hagyma helyett használjuk)
• 1/2 kávéskanál fahéj
• 1/4 kávéskanál chili
• 1/4 kávéskanál kurkuma
• kicsi hideg víz

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megmossuk. A karfiolt közepes rózsáira szedjük, a padlizsánt felkockázzuk, a cukkinit felkarikázzuk.

A csicseriborsó lisztet a fűszerekkel alaposan összekeverjük, majd a hideg víz hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk.

A zöldségeket egyenként belemártogatjuk a tésztába, és forró olajban kb. 5-8 percig sütjük.

Ha megsült, papírtörlőn alaposan leitatjuk. Melegen tálaljuk, és fűszeres paradicsomszószt kínálunk hozzá.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL