Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb indiai ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Indiának megvan a maga jellegzetes főzési szokása. A menük összeállításában érvényesül egy fontos dolog: olyan ételeket tálalnak egymás mellé, amelyek ízesítésükben, aromájukban tekintve egymás ellentétei, így adnak különleges ízélményt mindenki számára! Üljünk fel képzeletbeli repülőszőnyegünkre és meg se álljunk a csodás India gasztro világáig!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Indiai húsos rétes

Hozzávalók:

• 1 csomag konyhakész leveles tészta
• 50 dkg darált pulykahús
• 4-5 szem burgonya
• 2 szál újhagyma
• 2 db paradicsom
• 2,5 teáskanál garam masala fűszerkeverék
• 1 teáskanál currypor
• fél teáskanál kurkuma
• fél teáskanál chilipor vagy fél chilipaprika
• 1 evőkanál olívaolaj
• só
• bors

Valamint:

• 1 tojás
• fél teáskanál kurkuma a lekenéshez
• A tálaláshoz:
• 1 pohár natúr joghurt
• chilipor
• 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Az olívaolajon megpirítjuk a darált húst, kicsit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerek felét. Míg kicsit pirul, megpucoljuk a burgonyát, a hagymát, megmossuk a paradicsomot, és a zöldségeket apró kockára vágjuk. Hozzákeverjük a zöldségeket és a maradék fűszereket a húshoz, kevergetve megsütjük, felöntjük 1 dl vízzel, kb. 10-15 percig összefőzzük, és kész is a töltelék.

A leveles tésztát kiolvasztjuk, lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Félbevágjuk, az egyik tésztalapra megy a töltelék fele, másikra a másik fele. 1 tojást felverünk 1 teáskanál kurkumával és egy kis csipet sóval, majd ezzel lekenjük a tészta széleit, rétessé feltekerjük, majd a tetejét is lekenjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük, míg szépen megsül a tészta. Tálaljuk chiliporral és zúzott fokhagymával elkevert joghurttal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL