Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb indiai ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Indiának megvan a maga jellegzetes főzési szokása. A menük összeállításában érvényesül egy fontos dolog: olyan ételeket tálalnak egymás mellé, amelyek ízesítésükben, aromájukban tekintve egymás ellentétei, így adnak különleges ízélményt mindenki számára! Üljünk fel képzeletbeli repülőszőnyegünkre és meg se álljunk a csodás India gasztro világáig!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Csípős indiai padlizsán

Hozzávalók:

• olívaolaj
• 3 szál újhagyma
• 3 paradicsom
• 1 nagy padlizsán
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 kávéskanál kurkuma
• csipet chili
• csipet cukor
• 1 kávéskanál őrölt gyömbér
• só
• bors
• 1 pohár joghurt
• korianderlevél

Elkészítés:

Az újhagymát forró olíván megfuttatjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsomot. Néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a héjastól felkockázott padlizsánt, a sót, borsot, kurkumát, chiliport. Megsózzuk, megborsozzuk, és egy pici vízzel együtt pároljuk. Amikor már puha a padlizsán, hozzáadjuk a joghurtot, megszórjuk korianderlevéllel, és összekeverés után néhány percig együtt főzzük. Rizzsel finom.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL