Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb indiai ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Indiának megvan a maga jellegzetes főzési szokása. A menük összeállításában érvényesül egy fontos dolog: olyan ételeket tálalnak egymás mellé, amelyek ízesítésükben, aromájukban tekintve egymás ellentétei, így adnak különleges ízélményt mindenki számára! Üljünk fel képzeletbeli repülőszőnyegünkre és meg se álljunk a csodás India gasztro világáig!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Paradicsomos tofu

Hozzávalók:

• 4 szelet tofu
• hidegen sajtolt olaj a sütéshez
• 2 evőkanál olíva olaj
• 1/2 kg paradicsom lehúzott héjjal, és darabokra vágva
• sok fokhagyma - legalább egy fej
• 1/2 teáskanál római kömény
• 1/2 teáskanál fekete mustármag
• 1/2 teáskanál görögszéna mag
• 1 teáskanál kurkuma
• 1 teáskanál őrölt koriandermag
• só
• őrölt fekete bors
• petrezselyem

Elkészítés:

A tofut szeletekre vágjuk, és egy papírtörlőbe csomagoljuk, ami felszívja a benne lévő nedvességet.
Amíg szikkad, a tofu elkészítjük a szószt. A felmelegített olajban megpirítjuk a fűszereket, beledobjuk a szétnyomott és összevágott fokhagymát, ezzel csak pár másodpercig pirítjuk, hogy meg ne égjen! Majd hozzáadjuk az előkészített paradicsomot. Kis tűzön főzzük, amíg besűrűsödik, de még darabos a paradicsom.

Amíg fű a paradicsomszósz megsütjük a tofut. Ehhez nagy kockákra vágjuk, lehet rásimítani egy kis keményítőt, és olajban mindkét oldalukon aranysárga színig sütjük. Kiszedjük egy papírtörlőre, és amikor az felitatta a felesleges olajat a sült tofudarabokat a paradicsomszószba helyezzük. Összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, a tálaláskor sok összevágott petrezselyemzöldjével megszórjuk.

Főtt basmati rizzsel együtt tálaljuk, és még tovább turbózhatjuk friss paradicsomszeletekkel, bazsalikommal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL