Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb indiai ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Indiának megvan a maga jellegzetes főzési szokása. A menük összeállításában érvényesül egy fontos dolog: olyan ételeket tálalnak egymás mellé, amelyek ízesítésükben, aromájukban tekintve egymás ellentétei, így adnak különleges ízélményt mindenki számára! Üljünk fel képzeletbeli repülőszőnyegünkre és meg se álljunk a csodás India gasztro világáig!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Csicseriborsó curry spenótos rizzsel

Hozzávalók:

• 2+1 evőkanál vaj
• 2 fej vöröshagyma, szeletelve
• 2 fej fokhagyma, szeletelve
• 10 cm darab gyömbér, vékony szeletben
• 1 konzerv hámozott paradicsom
• 1 konzerv csicseriborsó
• 1 evőkanál őrölt római kömény
• 1 teáskanál őrölt koriander
• 1 teáskanál kurkuma
• 1 teáskanál chilipor
• 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
• só
• 25 dkg illatos jázmin rizs
• 10 dkg spenót

Elkészítés:

2 evőkanál vajon megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát közepes lángon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, tovább dinszteljük, majd sózzuk, fűszerezzük (római kömény, koriander, kurkuma, chilipor), és keverjük még 1 percig. Ekkor felöntjük a paradicsommal, és lágyan főzzük, amíg kissé sűrűbb lesz. Kevés vizet is adunk hozzá, majd hozzáöntjük a csicseriborsót, és összefőzzük. Néhány szemet össze is nyomhatunk, így önmagával tudjuk sűríteni a curryt.

A gyömbért és garam masalát csak a vége fele adjuk hozzá, hogy intenzívebben megmaradjon az ízük.

A körethez a rizst frissen készítjük, 2x-es mennyiségű vízben puhára főzzük. Ezalatt a spenótot megtisztítjuk, és 1 evőkanál vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk enyhén, és a frissen főtt rizzsel elkeverve köretként tálaljuk a curryhez.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL