Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb indiai ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Indiának megvan a maga jellegzetes főzési szokása. A menük összeállításában érvényesül egy fontos dolog: olyan ételeket tálalnak egymás mellé, amelyek ízesítésükben, aromájukban tekintve egymás ellentétei, így adnak különleges ízélményt mindenki számára! Üljünk fel képzeletbeli repülőszőnyegünkre és meg se álljunk a csodás India gasztro világáig!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Lazac tikka házi lapos kenyérrel és joghurtos uborkával

Hozzávalók:

A joghurtos uborkasalátához:

• 1 kis piros chilipaprika
• 1 kígyóuborka
• 1 citrom
• 8 evőkanál natúr joghurt
• só
• frissen őrölt bors

A lazac tikkához:

• 1 kis csokor friss koriander
• 50 dkg lazacfilé
• 2 púpos evőkanál tandoori curry paszta
• olívaolaj
• A lepénykenyérhez:
• 40 dkg liszt
• langyos víz
• kevés olívaolaj
• só

Elkészítés:

Az uborkát kockázzuk apróra. A chilipaprikát hosszában vágjuk ketté, távolítsuk el a magjait, és aprítsuk fel. Szórjuk mindezeket egy keverőtálba, és facsarjuk rá fél citrom levét. Keverjük bele a joghurtot, sózzuk, borsozzuk. Tegyük a hűtőbe, míg a halat és a kenyeret elkészítjük.

A lepénykenyérhez egy nagyobb keverőtálban a sózott liszthez apránként adagoljuk a vizet, épp csak annyit, amennyit felvesz, a cél, hogy ruganyos tésztát kapjunk, alaposan dolgozzuk össze.
Mikor kész, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni kb. 15 percig.

Ezután egy nyújtódeszkán kerekítsünk pingponglabda nagyságú golyókat a kezünkkel, majd sodrófával nyújtsuk ki palacsinta méretűre. Nagyon forró palacsintasütőben, pár csepp olívaolajon süssük meg őket (kb. 1-2 perc / pita). Konyharuhában tudjuk melegen tartani a kész pitákat, amíg a hal elkészül.

A lazacot kockázzuk fel 3x3 cm kockákra. Egy keverőtálban forgassuk össze a currypasztával úgy, hogy a halkockákat alaposan bevonja a szósz. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd kanalazzunk bele egy kevés olívaolajat, tegyük bele a lazackockákat, és oldalanként 1,5 percig süssük, érdemes nem rázogatni, kavarni, hanem egy csipesszel forgatni, hogy ne törjön össze.

A frissen megsült lapos kenyerekre halmozzuk a joghurtos uborkát és a megsült lazacot, szórjuk meg aprított korianderlevéllel, valamint locsoljuk meg a citrom másik felével.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL