{KEPGALERIA}
Lazac tikka házi lapos kenyérrel és joghurtos uborkával
Hozzávalók:
A joghurtos uborkasalátához:
• 1 kis piros chilipaprika
• 1 kígyóuborka
• 1 citrom
• 8 evőkanál natúr joghurt
• só
• frissen őrölt bors
A lazac tikkához:
• 1 kis csokor friss koriander
• 50 dkg lazacfilé
• 2 púpos evőkanál tandoori curry paszta
• olívaolaj
• A lepénykenyérhez:
• 40 dkg liszt
• langyos víz
• kevés olívaolaj
• só
Elkészítés:
Az uborkát kockázzuk apróra. A chilipaprikát hosszában vágjuk ketté, távolítsuk el a magjait, és aprítsuk fel. Szórjuk mindezeket egy keverőtálba, és facsarjuk rá fél citrom levét. Keverjük bele a joghurtot, sózzuk, borsozzuk. Tegyük a hűtőbe, míg a halat és a kenyeret elkészítjük.
A lepénykenyérhez egy nagyobb keverőtálban a sózott liszthez apránként adagoljuk a vizet, épp csak annyit, amennyit felvesz, a cél, hogy ruganyos tésztát kapjunk, alaposan dolgozzuk össze.
Mikor kész, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni kb. 15 percig.
Ezután egy nyújtódeszkán kerekítsünk pingponglabda nagyságú golyókat a kezünkkel, majd sodrófával nyújtsuk ki palacsinta méretűre. Nagyon forró palacsintasütőben, pár csepp olívaolajon süssük meg őket (kb. 1-2 perc / pita). Konyharuhában tudjuk melegen tartani a kész pitákat, amíg a hal elkészül.
A lazacot kockázzuk fel 3x3 cm kockákra. Egy keverőtálban forgassuk össze a currypasztával úgy, hogy a halkockákat alaposan bevonja a szósz. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd kanalazzunk bele egy kevés olívaolajat, tegyük bele a lazackockákat, és oldalanként 1,5 percig süssük, érdemes nem rázogatni, kavarni, hanem egy csipesszel forgatni, hogy ne törjön össze.
A frissen megsült lapos kenyerekre halmozzuk a joghurtos uborkát és a megsült lazacot, szórjuk meg aprított korianderlevéllel, valamint locsoljuk meg a citrom másik felével.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK