{KEPGALERIA}
Fűszeres mandarin gránátalmával
Hozzávalók
• 15 dkg barna nádcukor
• 3 dl víz
• k5 db zöld kardamom
• 4 db szegfűszeg
• Fél tk édeskömény mag
• 1 fahéj rúd
• 1 db csillagánizs
• Fél tk gyömbérpor
• 2 ek teafű
• 4 mandarin
• 2 dkg margarin (vagy vaj)
• 5 dkg dióbél (opcionális)
• 2 ek gránátalma magja
Elkészítés
A cukrot a vízzel egy lábasba töltjük, a tűzhelyre helyezzük, alacsony hőfokon felmelegítjük.
Az ujjunkkal a kardamom magok héját kissé feltörjük, majd a cukros vízhez adjuk a fahéjjal, szegfűszeggel, édesköménymaggal és ánizzsal együtt.
Kevergetjük, amíg a cukor teljesen elolvad, majd magasabb hőfokra állítva felforraljuk és 5 percig sziruppá főzzük (kevergetés nélkül).
Lehúzzuk a lábast a tűzhelyről, 1 percig pihentetjük, hozzáadjuk a gyömbérport. 10 percig állni hagyjuk, leszűrjük, a fűszereket kis tányérba tesszük.
A sziruphoz adjuk a teafüvet, 5 percig áztatjuk, majd leszűrjük. A teafüvet kidobjuk.
Visszatesszük a szirupba a fűszereket.
A diókat kis darabokra aprítjuk, majd száraz serpenyőben kissé megbarnítjuk.
A mandarinokat megpucoljuk, 3-5 mm-es karikákra szeleteljük.
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. A mandarin karikákat mindkét oldalon 20-20 másodpercig átmelegítjük, tányérokba szedjük. Megszórjuk a dió darabokkal és gránátalma maggal, majd leöntjük sziruppal.
Langyosan tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK