Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb indiai ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Indiának megvan a maga jellegzetes főzési szokása. A menük összeállításában érvényesül egy fontos dolog: olyan ételeket tálalnak egymás mellé, amelyek ízesítésükben, aromájukban tekintve egymás ellentétei, így adnak különleges ízélményt mindenki számára! Üljünk fel képzeletbeli repülőszőnyegünkre és meg se álljunk a csodás India gasztro világáig!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Fűszeres mandarin gránátalmával

Hozzávalók

• 15 dkg barna nádcukor
• 3 dl víz
• k5 db zöld kardamom
• 4 db szegfűszeg
• Fél tk édeskömény mag
• 1 fahéj rúd
• 1 db csillagánizs
• Fél tk gyömbérpor
• 2 ek teafű
• 4 mandarin
• 2 dkg margarin (vagy vaj)
• 5 dkg dióbél (opcionális)
• 2 ek gránátalma magja

Elkészítés

A cukrot a vízzel egy lábasba töltjük, a tűzhelyre helyezzük, alacsony hőfokon felmelegítjük.
Az ujjunkkal a kardamom magok héját kissé feltörjük, majd a cukros vízhez adjuk a fahéjjal, szegfűszeggel, édesköménymaggal és ánizzsal együtt.

Kevergetjük, amíg a cukor teljesen elolvad, majd magasabb hőfokra állítva felforraljuk és 5 percig sziruppá főzzük (kevergetés nélkül).
Lehúzzuk a lábast a tűzhelyről, 1 percig pihentetjük, hozzáadjuk a gyömbérport. 10 percig állni hagyjuk, leszűrjük, a fűszereket kis tányérba tesszük.

A sziruphoz adjuk a teafüvet, 5 percig áztatjuk, majd leszűrjük. A teafüvet kidobjuk.
Visszatesszük a szirupba a fűszereket.
A diókat kis darabokra aprítjuk, majd száraz serpenyőben kissé megbarnítjuk.
A mandarinokat megpucoljuk, 3-5 mm-es karikákra szeleteljük.

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. A mandarin karikákat mindkét oldalon 20-20 másodpercig átmelegítjük, tányérokba szedjük. Megszórjuk a dió darabokkal és gránátalma maggal, majd leöntjük sziruppal.

Langyosan tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL