{KEPGALERIA}
Mangós kókuszkrém
Hozzávalók
• 1 érett mangó
• 1 zselatinlap
• 1 dl kókusztej
• 1 zöldcitrom (fényezetlen)
• 1.5 ek világos nádcukor
Elkészítés
A zselatin lapot csíkokra vágjuk, 10 percig kb 3 ek vízben beáztatjuk.
Közben a mangót megpucoljuk, húsát felaprítjuk, majd összeturmixoljuk.
40 ml vízben a cukrot felmelegítjük, amikor a cukor feloldódott, hozzáadjuk a zselatint, megkeverjük. Amint a zselatin is feloldódott, lekapcsoljuk a tűzhelyt.
A keletkezett szirupot a mangóhoz öntjük. Belereszeljük a zöldcitrom héját (de ne az egészet), hozzáadjuk a kókusztejet, átturmixoljuk.
4 kisebb csészébe töltjük a krémet, hűtőszekrényben legalább 3 órán át pihentetjük.
Tálalás előtt a maradék zöldcitrom héját a kókuszkrémre reszeljük.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK