Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb indiai ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Indiának megvan a maga jellegzetes főzési szokása. A menük összeállításában érvényesül egy fontos dolog: olyan ételeket tálalnak egymás mellé, amelyek ízesítésükben, aromájukban tekintve egymás ellentétei, így adnak különleges ízélményt mindenki számára! Üljünk fel képzeletbeli repülőszőnyegünkre és meg se álljunk a csodás India gasztro világáig!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Mangós kókuszkrém

Hozzávalók

• 1 érett mangó
• 1 zselatinlap
• 1 dl kókusztej
• 1 zöldcitrom (fényezetlen)
• 1.5 ek világos nádcukor

Elkészítés

A zselatin lapot csíkokra vágjuk, 10 percig kb 3 ek vízben beáztatjuk.
Közben a mangót megpucoljuk, húsát felaprítjuk, majd összeturmixoljuk.

40 ml vízben a cukrot felmelegítjük, amikor a cukor feloldódott, hozzáadjuk a zselatint, megkeverjük. Amint a zselatin is feloldódott, lekapcsoljuk a tűzhelyt.

A keletkezett szirupot a mangóhoz öntjük. Belereszeljük a zöldcitrom héját (de ne az egészet), hozzáadjuk a kókusztejet, átturmixoljuk.

4 kisebb csészébe töltjük a krémet, hűtőszekrényben legalább 3 órán át pihentetjük.
Tálalás előtt a maradék zöldcitrom héját a kókuszkrémre reszeljük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL