{KEPGALERIA}
Indiai habcsók
Hozzávalók:
• 10 dkg mandula (blansírozott )
• 10 dkg cukor
• 1 tk kardamom (őrölt )
• 1 db tojásfehérje
• 1 ek rózsavíz
• 10 dkg mandula (14 db a díszítéshez)
A 10 dkg mandulát a 10 dkg cukorral és az őrölt kardamommal egy késes aprítóban masszává zúzzuk.
Hozzákeverjük egy tojás felvert habját. A tenyerünket megnedvesítjük rózsavízzel, a masszából diónyi golyókat hengergetünk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk egymástól viszonylag távol, közepükbe egy egész mandulát nyomunk, egyúttal ellapítva kb. 5-6 mm vastagra őket.
Előmelegített sütőben megsütjük őket. Kihűlés után tesszük a tepsiből tálra.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK