Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb indiai ételek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Indiának megvan a maga jellegzetes főzési szokása. A menük összeállításában érvényesül egy fontos dolog: olyan ételeket tálalnak egymás mellé, amelyek ízesítésükben, aromájukban tekintve egymás ellentétei, így adnak különleges ízélményt mindenki számára! Üljünk fel képzeletbeli repülőszőnyegünkre és meg se álljunk a csodás India gasztro világáig!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Indiai habcsók

Hozzávalók:

• 10 dkg mandula (blansírozott )
• 10 dkg cukor
• 1 tk kardamom (őrölt )
• 1 db tojásfehérje
• 1 ek rózsavíz
• 10 dkg mandula (14 db a díszítéshez)

A 10 dkg mandulát a 10 dkg cukorral és az őrölt kardamommal egy késes aprítóban masszává zúzzuk.

Hozzákeverjük egy tojás felvert habját. A tenyerünket megnedvesítjük rózsavízzel, a masszából diónyi golyókat hengergetünk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk egymástól viszonylag távol, közepükbe egy egész mandulát nyomunk, egyúttal ellapítva kb. 5-6 mm vastagra őket.

Előmelegített sütőben megsütjük őket. Kihűlés után tesszük a tepsiből tálra.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL