Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb nyári levesek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Ha nagy a forróság, igazán üdítően hat egy finom, hűs leves, nem beszélve arról, hogy a kánikulában nem feltétlenül szeretünk órák hosszat a konyhában tüsténkedni. A következő összeállításban néhány igazán ízletes, könnyű nyári leves receptjét olvashatod.

 

{KEPGALERIA}

 

Nyári borscs

Hozzávalók


60 dkg cékla
30 dkg uborka
12 dkg sárgarépa
1 citrom
2 dl tejföl
8 dkg mustár
1 púpozott evőkanál porcukor
2 főtt tojás
fél csomó kapor


Elkészítés

Külön edényben sós, enyhén citromos vízben főzd meg a céklát és a sárgarépát. Ha kész, öntsd össze a főzőlevüket és hűtsd le. Vágd vékony metéltre a meghámozott uborkát, a sárgarépát valamint a céklát, és tedd bele az előbbi főzőlébe. Elegyítsd össze a tejfölt, a mustárt, a citromlevet és a porcukrot, és add hozzá a leveshez. Tedd hűtőbe és mikor már kellőképpen hideg, akkor tányéronként dúsítsd a levest a cikkekre vágott kemény tojással és a finomra vágott kaporral.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL